Студени витрини

Студените витрини: какво представляват и за какво са създадени

Студените витрини са често срещана форма на специализирани хладилни витрини, които се използват изключително широко в най-различни различни видове търговски обекти и заведения за хранене.

 

Ползите от този тип уреди са многобройни, като могат да повлияят на реализираните продажби, а също и на качеството на продуктите, които се предлагат.

Студените витрини: Какво се съхранява в тях

Студените витрини са предназначени за да съхраняват и излагат различни видове храни и напитки в условията на ниски температури.

 

Този тип витрини са обикновено предназначени за съхранение и представяне на храни, които изискват охлаждане или замразяване.

 

Най-често това са хлебни изделия, храни, съдържащи сирена и месни продукти, млечни продукти, яйца, сладкарски изделия, напитки, суши, салати и други.

Какво представляват студените витрини

Студените витрини могат да имат най-различни размери и конфигурации, включително вертикални или хоризонтални.

 

Те обикновено разполагат със стъклени панели или врати, които позволяват на клиентите да виждат лесно предлаганите продукти, без да е необходимо да отварят витрината.

 

Това помага за поддържане на оптимални условия на хранителните продукти, като същевременно ги представя по апетитен и привлекателен начин.

 

Разликата в размерите прави много лесно това да изберете нещо, което да е подходящо именно за вашите нужди.

 

Предлагат се от най-малки и компактни хладилни витрини, които могат да съберат едва два или три не много големи сладкиша, та като се стигне до огромни витрини, където може да се представи изключително богато многообразие от продукти.

Каква температура поддържат

Както се подразбира от наименованието, студените витрини имат за цел да предложат студена среда, в която различни видове хранителни продукти, сандвичи, сладкиши, торти и други подобни ще се запазят свежи за възможно най-дълго.

 

Макар от един уред до друг разликите да са значителни, все пак може да се обобщи, че температурата, която студените витрини поддържат, се движи в интервала между 0 и 12°C.

 

Освен да поддържат ниска температура, студените витрини са важни и по още една причина. Освен че помагат да се запази свежестта, витрините помагат да се запази и качеството и хигиената на продуктите, тъй като между клиентите и продукта има стъклена преграда.

Каква марка да изберем

При поръчка на студена витрина за вашия ресторант, сладкарница или друг търговски обект, трябва да заложите на марка, която предлага качествени уреди и добри цени.

 

Трябва да разгледате как стоят нещата с гаранционното обслужване, като същевременно търсите уреди, които да правят добро визуално впечатление и доставят удоволствие на клиентите.

 

Макар да се предлагат различни марки, Maxima е една от предпочитаните (можете да научите повече за нея на MixHoReCa.com).





{START_COUNTER}